Isnin, November 09, 2009

PANADOL MERBAHAYA !!!JANGAN AMBIL & PANADOL ACTIFAST / SOLUBLE LAGI (TERUTAMA MEREKA YANG ADA GASTRIK)UNTUK PENGETAHUAN, ikuti sebuah kenyataan benar dari seorang yang mengalaminya: “Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.

Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita
. Ia merosakkan organ hati . Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun . Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.

Seperti kata doktor tersebut, Sakit kepala disebabkan ketidak-seimbangan elektron/ion di dalam sel otak..
. Sebagai rawatan alternatif, beliau mencadangkan membeli sebotol atau 2 botol minuman isotonik, campurkan dengan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air minuman. Saya dan suami pernah mencuba kaedah ini dan mendapati ia berkesan. Kaedah lain ialah merendam kaki ke dalam besin yang mengandungi air suam. Ia akan memberi tekanan darah menurun dari kepala anda.

Panadol adalah sejenis “painkiller”,
semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda. Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan. Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat. Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan. Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit. Adakah anda sanggup diberi dadah yang kuat seperti morfin? Hargailah kehidupan anda. Fikir sebelum mudah memasukkan ubat yang “biasa” ini ke dalam mulut anda.


Sumber :-
http://www.omaQ . org

DEMI KESEJAHTERAAN SEMUA KENGKAWAN KAKMAZ & PENGUNJUNG BLOG INI DAPATKAN LAH PERUBATAN CARA TRADISIONAL BAGI YANG MENGHIDAPI SAKIT KEPALA ATAU MIGRAIN... BANYAK CARA LAGI BAGI MENGHILANGKAN PENDERITAAN SAKIT KEPALA DAN MIGRAIN.

SEMUGA N3 KALI INI BERMANFAAT BUAT SEMUA....

2 ulasan:

adiwarnatasya berkata...

Wahhh bagus.
Info yang berguna nie...
Thanks akak:)

ummu faqeh berkata...

salam kak maz..memang info yang amat berguna..kak maz nak tanya seperkaralah kak maz..tentang cara tradisional nih..kak maz, saya duk kat jordan sekarang, musim sejuk..lutut dan peha selalu sakit dan sengal dan ngilu..mungkin disebabkan cuaca sejuk..jadiknya apa nasihat kak maz kepada saya..sama ada dari segi pemakanan, dari urutan atau apa saja petua dari kak maz untuk .saya..terimakasih yer kak maz.

Related Posts with Thumbnails